Mammas goda solrosbitar
Kategori: Kakor & Bakverk
- 5.5 dl vetemjöl
- 50 g jäst
- 100 g smör i tunna skivor
- 1 msk strösocker
- 2 krm salt
- 1 ägg
- 1 dl mjölk
- solrosfrön, flingsalt samt uppvispat ägg för pensling
Blanda mjöl, smulad jäst, skivat smör, socker och salt i en skål.
Vispa ihop ägg och mjölk och blanda ner det i skålen. Bearbeta till en slät deg och låt vila i ca 10 min.
Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en ganska lång rektangel.
Pensla med uppvispat ägg och vik degen i tre delar på längden. Pensla igen. Strö över solrosfrön och lite flingsalt. Skär degen i bitar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 1 tim utan bakduk.
Gräddas mitt i ugnen 6-7 min, 225 grader.
Dessa bröd går utmärkt att frysa in!
