Homemade granola
Kategori: Kakor & Bakverk
Godaste müslin är den som man gör själv. Har det senaste året sett till att alltid ha müsli hemma, det är det bästa och smidigaste mellanmålet. Här i USA är det dessutom svårt att hitta god granola i affären, om man inte vill ha en supersockrad variant med konstgjorda smaktillsatser.

Koka upp:
- 1 dl vatten
- 0.5 dl honung
- 2 msk kokosolja el. rapsolja
Blanda ihop:
- 1 liter blandade gryn el endast havregryn
- 1 dl linfrön
- 2 dl solrosfrön
- 2 dl pumpafrön
- 2 dl grovt hackade mandlar
- 1 dl grovt hackade valnötter eller pecannötter
- 1 msk kanel
- 1 krm salt
Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke. Häll över vätskeblandningen och blanda väl. Fördela müslin på oljade plåtar, inte alltför tjockt lager på varje plåt. Gräddas i 175 grader i ca 25 minuter. Ta ut plåtarna med jämna mellanrum och blanda runt.
När müslin är klar blandar du i riven kokos, russin och annan torkad frukt som du vill ha.