Mrs Liljehall

Recept. Blommor. Pyssel. Familj.

Fransk chokladsockerkaka

Kategori: Kakor & Bakverk

Blev sugen på nybakad sockerkaka och ett glas iskall mjölk. Då fick det bli en riktig chokladsockerkaka som satt fint till eftermiddagsfikat! Första gången jag bakade denna otroligt saftiga kaka men såklart inte sista. Kan tänka mig att den blir extra god med lite glass och bär.
 
1 dl kakao
2 dl mjölk
1 dl socker
125 g margarin eller smör
1½ dl socker
2 ägg
1½ msk vaniljsocker
3½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
 
Sätt ugnen på 175 grader, smörj och bröa en form som rymmer ca 1.2 liter.
 
Blanda kakao, mjölk och socker i en liten kastrull. Koka upp blandningen och låt den svalna.
 
Rör matfett och socker pösigt. Tillsätt äggen och vaniljsockret. Blanda mjölet med bakpulvret och vänd ner det i smeten växelvis med chokladblandningen. Häll smeten i formen.
 
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 1 timme (jag tog ut min kaka efter ungefär 50 minuter).