Mrs Liljehall

Recept. Blommor. Pyssel. Familj.

Madeleinekakor

Kategori: Kakor & Bakverk

Franska madeleinekakor är lätta att göra. De har en god smak av citron och vanilj. Denna gången bakade jag dem utan citron och istället strödde jag kanel och socker över dem när de fortfarande var varma. Det blev också väldigt gott. 

75 g mjukt smör
0,75 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 citron, rivet skal 
2 st ägg
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör, strösocker, vaniljsocker och rivet citronskal krämigt i en bunke. Rör ner äggen.

Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten.

Smörj Madeleineformen med smör. Fördela smeten i formen. 

Ställ formen i mitten av ugnen. 
Grädda till de blir gyllene i färgen, cirka 10 minuter.