Mrs Liljehall

Recept. Blommor. Pyssel. Familj.

Spritsade chokladkransar

Kategori: Kakor & Bakverk

Dessa kakor är rätt knepiga att spritsa. Tänk på att degen måste vara riktigt rumstempererad för den är ganska hård och svårspritsad. Det är värt lite slit för dom är mycket festliga och goda.
 
225 g margarin
1,5 dl socker
1 dl kakao
2 äggulor
4,5 dl vetemjöl 
 
Blanda margarin, socker och siktat kakaopulver. Tillsätt äggulor och mjöl, lite i taget. Arbeta ihop allt till en smidig deg.
 
Spritsa till ca 10 cm långa bitar och forma till kransar. 
Grädda i 10-12 min, 175 grader.
 
 


Vaniljbågar

Kategori: Kakor & Bakverk

Dessa kakor är en riktig klassiker. Dom känns lite "nyttigare" då de inte innehåller mycket socker men är alldeles spröda och goda med en härlig vaniljsmak. 
 
Det finns många olika recept på dessa Vaniljbågar eller Vaniljhorn som dom också kallas, detta är det bästa tycker jag. Tror det är min kära svärmors recept.
 
200 g margarin
5 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
0,5 tsk bakpulver 
1 äggula
Strösocker att vända kakorna i
 
Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Blanda ner rumstempererat margarin och till sist tillsätter du äggulan. Blanda ihop till en deg. Låt gärna degen vila en stund i kylskåp innan du rullar den till fingertjocka längder som du skär i bitar. Lägg varje bit på bakplåtspapper och böj till en båge.
 
Grädda i 175 grader, 10-12 minuter. Vänd kakorna i strösocker medan de fortfarande är varma. 
 


 

Bröllop i bergen

Kategori: USA-livet

Det var en fin helg vi hade. Vi åkte till Banner Elk Winery, en vingård som ligger ca två timmar bort. Våra vänner Thomas och Caroline gifte sig på lördagen och jag hade äran att få göra frisyren på bruden, det blev en uppsättning med lite tvistat hår på sidorna och liten klassisk "bulle" bak i nacken (se bild). 
 
Själva vigseln hölls uppe i bergen med en helt fantastisk utsikt. Festen var i en charmig lada nere vid vingården i dalen. Vädret var helt perfekt så det blev många fina foton tagna. Stella tyckte det var lite jobbigt att träffa alla nya människor, hon tyckte bäst om att sitta i barnvagnen alldeles intill mig och Gustav där hon kände sig trygg. Det var hennes livs första bröllop och hon var festklädd med blåvitrandig klänning och nya skor. Sötnos.
 
Jag fick även vara med om min första Mother's Day på söndagen. Känner mig så lycklig som får vara mamma till vår älskade lilla Stella. 
 
 
 
 
     
 
 
 
 Min vän och duktiga fotograf Victoria Lindström tog ett fint foto på mig i solnedgången. http://www.sofiavictoria.se