Mrs Liljehall

Recept. Blommor. Pyssel. Familj.

Vardagsbröd

Kategori: Kakor & Bakverk

Detta är ett helt enkelt matbröd. Inga konstiga ingredienser och passar som vardagsbröd tycker jag. Man kan tillsätta lite frön av eget tycke och smak om man vill ha lite tuggmotstånd.
 
5 dl mjölk
50 g jäst
50 g smör
2 tsk salt
1 msk honung
2 dl grovt rågmjöl
9 dl vetemjöl
 
Värm mjölken till ca 37 grader. Smula jästen i en bunke och häll över mjölken. Rör om tills jästen har löst sig. Tillsätt smör, salt, honung och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under bakduk ca 1 timme eller mer om det ser ut som att den inte blivit stor nog. Jag brukar låta min deg jäsa ca 3 timmar i en bunke med plastpåse om. Då blir den rikigt jäst sedan kan jag lova.
 
 Arbeta sedan degen på mjölat bakbord och forma den till antingen runda små bullar eller till en stor limpa (alternativt två mindre limpor). Låt jäsa ca 1 timme. Grädda i mitten av ugnen, 225 grader, ca 10-12 minuter om du har gjort små frallor eller ca 30 minuter om du har en limpa. Låt bröden svalna på galler under bakduk.
 
 


Alla Hjärtans Dag 2014

Kategori: USA-livet

Ännu en stor dag i blomsterbranschen som jag tyvärr inte kunde vara med på och producera kärleksbudskap med hjälp av blommor. Men idag går mina tankar till alla florister världen över som har fullt upp hela dagen, jag vet att det är hektiskt men glöm inte hur värdefulla ni är!
 
Det där med blommor och presenter på Alla Hjärtans Dag har nog gått lite till överstyr. Det finns så många andra dagar på året man spontant kan uppmärksamma sin hjärtevän på. Men visst är det en kärlekens dag, 14 februari. Kommer alltid att vara. 
 
Jag passar på att slänga ut lite rosor till alla er som betyder så mycket för mig; min älskade familj och alla fantastiska vänner både i Sverige och här i USA. Tycker så mycket om er! <3
 
Ha en fin helg, folks!