Mrs Liljehall

Recept. Blommor. Pyssel. Familj.

Juldagen 2013

Kategori: USA-livet

 
God Jul allihop!
Det har varit ett par mysiga och stämningsfulla dagar här hemma hos oss på Ivy Stone Drive. 
 
Igår, julafton, hade vi fullt upp med att fika, doppa i grytan, dricka glögg och skypa med nära och kära hemma i Sverige. Lite paketutdelning hade vi också på kvällen. Bästa julklappen är att min syster och hennes familj ska komma till oss i juni. Vi ska fira midsommar tillsammans här hos oss och även åka till New York på långweekend. Ska bli fantastiskt roligt och jag längtar såå efter mina söta syskonbarn!
 
Har just ätit lite rester från igår; köttbullar, prinskorvar m.m. Blev potatismos till också. Nu ska det pusslas här, perfekt sysselsättning när man är ledig i juletider. 
 
God fortsättning på er!
 
 
 
 
 


Pecan Banana Bread

Kategori: Kakor & Bakverk

Vad gott det är med banankaka. Särskilt gott blir det med pecannötter i. Detta recept är fantastiskt bra och hämtad ur min idol Leila Lindholms underbara bok "A Piece Of Cake".

150 g mjukt smör
1 dl strösocker
2 dl florsocker
4 mogna bananer
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk malen kanel
½ tsk malen ingefära
1 nypa salt
75 g pecannötter

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa smör, strösocker och florsocker vitt och krämigt.

Mixa bananerna till en pure och rör ner i smeten, tillsätt äggen.

Blanda de torra ingredienserna med hela pecannötter (spara några att strö över) och vänd försiktigt blandningen i banansmeten.

Fyll en smord och bröad avlång form med smet och grädda i mitten av ugnen i ca 30 min. Prova med sticka, kakan ska inte vara kletig.