Mrs Liljehall

Recept. Blommor. Pyssel. Familj.

Mammas goda solrosbitar

Kategori: Kakor & Bakverk

  • 5.5 dl vetemjöl
  • 50 g jäst
  • 100 g smör i tunna skivor
  • 1 msk strösocker
  • 2 krm salt
  • 1 ägg
  • 1 dl mjölk
  • solrosfrön, flingsalt samt uppvispat ägg för pensling
Blanda mjöl, smulad jäst, skivat smör, socker och salt i en skål.
Vispa ihop ägg och mjölk och blanda ner det i skålen. Bearbeta till en slät deg och låt vila i ca 10 min.
 
Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en ganska lång rektangel.
Pensla med uppvispat ägg och vik degen i tre delar på längden. Pensla igen. Strö över solrosfrön och lite flingsalt. Skär degen i bitar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 1 tim utan bakduk.
 
Gräddas mitt i ugnen 6-7 min, 225 grader.
Dessa bröd går utmärkt att frysa in!