Mrs Liljehall

Recept. Blommor. Pyssel. Familj.

Homemade granola

Kategori: Kakor & Bakverk

Godaste müslin är den som man gör själv. Har det senaste året sett till att alltid ha müsli hemma, det är det bästa och smidigaste mellanmålet. Här i USA är det dessutom svårt att hitta god granola i affären, om man inte vill ha en supersockrad variant med konstgjorda smaktillsatser. 
 
 
Koka upp:
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl honung
  • 2 msk kokosolja el. rapsolja
Blanda ihop:
  • 1 liter blandade gryn el endast havregryn
  • 1 dl linfrön
  • 2 dl solrosfrön
  • 2 dl pumpafrön
  • 2 dl grovt hackade mandlar
  • 1 dl grovt hackade valnötter eller pecannötter
  • 1 msk kanel
  • 1 krm salt
Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke. Häll över vätskeblandningen och blanda väl. Fördela müslin på oljade plåtar, inte alltför tjockt lager på varje plåt. Gräddas i 175 grader i ca 25 minuter. Ta ut plåtarna med jämna mellanrum och blanda runt.
 
När müslin är klar blandar du i riven kokos, russin och annan torkad frukt som du vill ha.