Mrs Liljehall

Recept. Blommor. Pyssel. Familj.

Kanderade mandlar

Kategori: Kakor & Bakverk

 Jag har alltid gillat sötmandel och brukar rosta dem i torr stekpanna, det är verkligen jättegott. Blir en helt annan smak och knaprighet. Perfekta som snacks och dessutom nyttigt.

Men är man sötsugen behövs något mer än naturella mandlar. Då är det otroligt smarrigt med kanderade mandlar. Det är jättelätt att göra och oslagbart gott tycker jag. Man kan kandera vilka nötter som helst, men sötmandel är min favorit. Sockermängden kan minskas på om man så önskar.

  • 200 g sötmandel
  • 1 dl socker
  • 1/2 dl vatten
  • 1 tsk kanel eller 2 tsk kakao
Lägg alla ingredienserna i en gryta. Låt koka ihop en stund och när vattnet kokat bort kommer sockret kristalliseras och bli torrt. Sänk värmen och fortsätt röra hela tiden tills att sockret så småningom smälter ner igen och mandlarna blir lite glansiga. Häll snabbt ut dem på bakplåtspapper. Klart!

(null)
Smaksatta med kanel.

(null)
Smaksatta med kakao.