Mrs Liljehall

Recept. Blommor. Pyssel. Familj.

Pecan Banana Bread

Kategori: Kakor & Bakverk

Vad gott det är med banankaka. Särskilt gott blir det med pecannötter i. Detta recept är fantastiskt bra och hämtad ur min idol Leila Lindholms underbara bok "A Piece Of Cake".

150 g mjukt smör
1 dl strösocker
2 dl florsocker
4 mogna bananer
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk malen kanel
½ tsk malen ingefära
1 nypa salt
75 g pecannötter

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa smör, strösocker och florsocker vitt och krämigt.

Mixa bananerna till en pure och rör ner i smeten, tillsätt äggen.

Blanda de torra ingredienserna med hela pecannötter (spara några att strö över) och vänd försiktigt blandningen i banansmeten.

Fyll en smord och bröad avlång form med smet och grädda i mitten av ugnen i ca 30 min. Prova med sticka, kakan ska inte vara kletig.

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: