Mrs Liljehall

Recept. Blommor. Pyssel. Familj.

Vaniljbågar

Kategori: Kakor & Bakverk

Dessa kakor är en riktig klassiker. Dom känns lite "nyttigare" då de inte innehåller mycket socker men är alldeles spröda och goda med en härlig vaniljsmak. 
 
Det finns många olika recept på dessa Vaniljbågar eller Vaniljhorn som dom också kallas, detta är det bästa tycker jag. Tror det är min kära svärmors recept.
 
200 g margarin
5 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
0,5 tsk bakpulver 
1 äggula
Strösocker att vända kakorna i
 
Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Blanda ner rumstempererat margarin och till sist tillsätter du äggulan. Blanda ihop till en deg. Låt gärna degen vila en stund i kylskåp innan du rullar den till fingertjocka längder som du skär i bitar. Lägg varje bit på bakplåtspapper och böj till en båge.
 
Grädda i 175 grader, 10-12 minuter. Vänd kakorna i strösocker medan de fortfarande är varma. 
 


 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: