Mrs Liljehall

Recept. Blommor. Pyssel. Familj.

Gräddtårta med bär

Kategori: Kakor & Bakverk

I helgen fyllde Stella 2 och eftersom hon är tokig i bär så ville jag göra en bärtårta. Jag hittade ett recept på tårtbotten som verkade bra och den blev överraskande hög och fin. Jag delade den i tre delar och på nedersta lagret blev det hallonsylt samt lite vispad grädde. På nästa lager blev det hemgjord vaniljkräm blandad med vispad grädde. Sedan dekorerade jag tårtan med blandade bär.

Här är receptet på tårtbotten:

3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 dl kokande vatten

Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en form eller klä den med bakplåtspapper.
Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner det i smeten.
Tillsätt sist det kokande vattnet. Häll omedelbart smeten i formen och grädda ca 40 minuter i nedre delen av ugnen.
Låt kallna och dela den i tre bottnar.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: