Mrs Liljehall

Recept. Blommor. Pyssel. Familj.

Kyckling med dijon och vitlök

Kategori: Maträtter & Drinkar

Hittade ett recept på en mycket god kycklingrätt härom dagen. Förslaget var att servera kycklingen med kokt potatis. Jag hade inte potatis hemma så det blev ris, funkade fint. Kan även tänka mig att lite äppelskivor skulle passa bra på tallriken vid servering, det får bli nästa gång. :)

För 4 portioner:
4 kycklingfiléer
svartpeppar
2 vitlöksklyftor
2½ dl grädde
1 hönsbuljongtärning
2 tsk fransk senap (dijon)
½ dl grovhackad gräslök
¼ gurka
½ pkt bacon


Dela kycklingfiléerna i mindre bitar och bryn dem i smör. Krydda med svartpeppar.

Blanda grädde, smulad buljongtärning, senap, hackad vitlök och gräslök i en vid panna. Lägg i kycklingen och låt allt koka under lock i ca 10 minuter.

Skär gurkan små bitar. Skär även bacon i små bitar och stek det knaprigt. Låt rinna av.

Rör ner gurkbitarna i såsen precis före servering och strö över bacon. Servera med ris eller allra helst kokt färskpotatis.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: