Kryddig köttfärspaj
Kategori: Maträtter & Drinkar
Hittade ett bra och lättlagat recept på köttfärspaj idag. Jag har ändrat lite på originalreceptet. Tyckte det var lite mesigt kryddat. Enjoy!
400 gram nötfärs
1 gul lök
1 liten burk skivade champinjoner
2,5 msk tomatpuré
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 tsk oregano
1 burk majskorn
1 tsk Sambal oelek
0,5 msk vetemjöl
1,5 dl vatten
2 st pressade vitlöksklyftor
2 st ägg
1 dl riven ost
150 gram margarin
3 dl vetemjöl
3 msk vatten
Rör ihop ingredienserna till pajdegen i en skål. Låt vila i kylen ca 20 min.
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och finhacka löken. Fräs lök och champinjoner i en rejäl klick smör i en stor stekpanna. Lägg i färsen. Finfördela köttet med stekspade. Stek under omrörning tills färsen fått fin färg.
Tillsätt mjöl, vatten, tomatpuré, majs, salt och peppar. Koka i ca 3 minuter. Smaksätt köttfärssåsen med oregano, sambal oelek och pressad vitlök.
Tryck ut pajdegen i en pajform. Nagga degen med en gaffel. Förgrädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.
Knäck 2 ägg i en liten skål. Vispa sönder äggen med en gaffel och blanda ner riven ost. Blanda ner ägg- och ostblandningen i köttfärsröran.
Häll köttfärsröran i det förgräddade pajskalet och grädda ytterligare ca 25 minuter i mitten av ugnen. Om du vill kan du strö lite riven ost och låta det gräddas med pajen de sista fem minuterna, blir både extra gott och fint.