Mrs Liljehall

Recept. Blommor. Pyssel. Familj.

Kryddig köttfärspaj

Kategori: Maträtter & Drinkar

Hittade ett bra och lättlagat recept på köttfärspaj idag. Jag har ändrat lite på originalreceptet. Tyckte det var lite mesigt kryddat. Enjoy!

400 gram nötfärs
1 gul lök
1 liten burk skivade champinjoner
2,5 msk tomatpuré
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 tsk oregano
1 burk majskorn
1 tsk Sambal oelek
0,5 msk vetemjöl
1,5 dl vatten
2 st pressade vitlöksklyftor
2 st ägg
1 dl riven ost

150 gram margarin
3 dl vetemjöl
3 msk vatten

Rör ihop ingredienserna till pajdegen i en skål. Låt vila i kylen ca 20 min.

Sätt ugnen på 225 grader.

Skala och finhacka löken. Fräs lök och champinjoner i en rejäl klick smör i en stor stekpanna. Lägg i färsen. Finfördela köttet med stekspade. Stek under omrörning tills färsen fått fin färg.

Tillsätt mjöl, vatten, tomatpuré, majs, salt och peppar. Koka i ca 3 minuter. Smaksätt köttfärssåsen med oregano, sambal oelek och pressad vitlök.

Tryck ut pajdegen i en pajform. Nagga degen med en gaffel. Förgrädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.

Knäck 2 ägg i en liten skål. Vispa sönder äggen med en gaffel och blanda ner riven ost. Blanda ner ägg- och ostblandningen i köttfärsröran.

Häll köttfärsröran i det förgräddade pajskalet och grädda ytterligare ca 25 minuter i mitten av ugnen. Om du vill kan du strö lite riven ost och låta det gräddas med pajen de sista fem minuterna, blir både extra gott och fint.

Kommentarer

  • Therese säger:

    Gjorde din tacopaj häromdan, den är himlans god! Ska äta till lunch idag ..om jag orkar :) Nettan kom med räkmakcor förut. Lyxigt!

    Svar: Åååh, räkmackor. Du äter ju räkor JÄMT. Ibland blir jag tokig av räklängtan! :)
    Kristin Liljehall

    2013-07-17 | 13:57:37

Kommentera inlägget här: