Mrs Liljehall

Recept. Blommor. Pyssel. Familj.

Fikonmarmelad

Kategori: Kakor & Bakverk

10 stora färska fikon (eller 15 små)
1 1/4 dl vatten
4 1/2 dl socker
saft från 1/2 citron

 

Tvätta fikonen, skär bort den torra knoppen och dela dem i 4 delar.

Koka upp vatten och strösocker till en sockerlag och koka tills det att den fått en temperatur på ca 105 grader.

Lägg i fikon och citronjuice och låt koka i ca 15-20 minuter eller tills det börjar tjockna lite och bli simmigt.

Ta av från plattan och mixa fikonen med stavmixer direkt i kastrullen. Mixa inte fikonen helt utan låt det vara lite bitar kvar.

Koka upp marmeladen igen och koka den lätt i en minut till eller ännu längre om den är för lös. Tänk på att den kommer tjockna mer då den kallnar

När marmeladen är klar häller du upp den på väl rengjorda burkar och sätter omedelbart på locket. Ställ upp och ner och låt svalna.

Förvara svalt eller i kylskåp.

 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

Kommentarer

  • Emschen säger:

    Va gott! Det måste jag testa!
    Kram

    Svar: Ja testa den, du kommer inte bli besviken! :)
    Kristin Liljehall

    2013-10-07 | 06:40:59
    Bloggadress: http://emschen.se

Kommentera inlägget här: