Mrs Liljehall

Recept. Blommor. Pyssel. Familj.

Ella's Kardemummakaka

Kategori: Kakor & Bakverk

Det här är en av de saftigaste kakorna jag ätit. Den är så god så även den största biten knappt blir tillräcklig. Prova så får du se! :) 
 
3 ägg
4 1/2 dl socker
300 g smör
2 1/4 dl mjölk
6 dl mjöl
3 tsk bakpulver
1 msk malen kardemumma 
 
Sätt ugnen på 175 grader. 
Smörj en stor sockerkaksform med smör.
 
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Smält smöret och häll i mjölken. Blanda sedan ner smör och mjölk i äggsmeten. 
 
Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma. Vänd sedan ner mjölblandningen i smeten.
 
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Pensla den färdiggräddade kakan med smält smör och strö lite kardemumma på toppen.
 
 
 
 
 


Kommentarer

  • Ida säger:

    Den ska jag prova idag, ser riktigt god ut. Btw, har du hittat pärlsocker här i US, Kristin?
    Kram Ida

    Svar: Visst var kakan saftig och god?! :) Pärlsocker finns i en liten butik som har mat från olika delar av världen. Tyvärr är det lite knepigt att få tag på pärlsocker här borta. Du får köpa med dig från Sverige när du åker hem :) kram

    Kristin Liljehall

    2013-10-03 | 17:40:00
  • Ida säger:

    Den blev supergod. Petrus, som i vanliga fall inte gillar sockerkaka, åt hur mycket som helst = ett väldigt gott betyg!!! :)

    Är hemma i Sverige nu så pärlsocker ska med tillbaka till Chicago. Hör av dig om det är något du behöver, så kan jag skicka över det till dig när jag kommer tillbaka till USA. Kram

    Svar: Vilket högt betyg då, av din man! :) jag förstod att du var i Sverige nu. Mysigt. Njut av att vara hemma lite. Kramar!
    Kristin Liljehall

    2013-10-08 | 12:04:23

Kommentera inlägget här: