Mrs Liljehall

Recept. Blommor. Pyssel. Familj.

Nyttiga filmjölksbrödet

Kategori: Kakor & Bakverk

Världens enklaste bröd bakas med bikarbonat. Du slipper arbeta degen, det är bara att röra ihop alla ingredienserna. Dessutom är det ingen jäsningstid, in i ugnen på en gång bara. Tadaaa!
 
6,5 dl grahamsmjöl
1 dl vetemjöl
2 dl havregryn eller rågkross
2 dl solroskärnor
1 dl linfrö
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
2 dl mörk sirap (jag tar bara 1 dl sirap)
1 l filmjölk
 
Sätt ugnen på 175°. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt sirap och filmjölk och rör ihop allt till en lös deg. Häll degen i två smorda avlånga formar, ca 1 1/2 liter. 
 
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 1/2 timme. Låt bröden svalna i formarna ca 5 min innan du lägger dem på galler. Det går sedan fint att frysa brödet.
 
Tips: det går utmärkt att tillsätta nötter eller torkad frukt i brödet. Valnötter och russin blir väldigt gott!
 
 

Kommentarer

  • Victoria säger:

    Åh, detta måste jag testa!! Hur håller det sig i frys / i rumstemperatur?

    Svar: Ja, testa detta. Det är riktigt gott. Håller sig saftigt länge i rumstemperatur men jag brukar skiva upp hela limpan och frysa in det så är det bara å ta upp så många skivor man behöver. :)
    Kristin Liljehall

    2014-04-15 | 02:27:37

Kommentera inlägget här: